news-details

Doğruyol: "Birlik Sağlık Sen hak peşinde, malum sendika alkış peşinde"

Birlik Sağlık Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol, 6 Şubat gecesi 11 ili etkileyen Kahramanmaraş merkezli depreme bağlı olarak Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ek Hizmet Binası ve İskenderun Devlet Hastanesi Ek Hizmet Binası yıkıldığını, Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ana Binasının ağır hasar gördüğünü söyledi.

Birlik Sağlık Sen Hatay Temsilcisi Abdullah Gül’ün nöbetteki hemşire eşinin de içinde olduğu yüzlerce vatandaşın yıkılan hastanelerde hayatını kaybettiklerini belirten Doğruyol, “Hatay İl Temsilcimiz Metin Yılmaz ve Hatay Hastane Temsilcimiz Abdullah Gül’ün yıkılan hastanelerin depreme dayanıksız raporları olması ve yeni yapılan Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesinin daha yapım aşamasındayken hastanenin yerinin fay hattının inşa edilmemesi gerekliliğiyle ilgili, yıllarca mücadele etmişlerdir. İlgili hastaneler depremde yıkılmış, depremden sonra da ihmali olan sorumluların cezalandırılmaları için, kamuoyunda yakından takip ettiği üzere Temsilcimiz Abdullah Gül, sorumlular hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunmuş, mücadelesini her platformda vermiş ve vermeye devam etmektedir. Birlik Sağlık Sen olarak geçmiş depremlerde yaşadığımız gibi bu depremde de sorumlular elini kolunu sallayarak ortada dolaşsın istemiyoruz. Bir vatandaşımız bile hayatını kaybetmiş olsa varsa ihmal, kasıt sorumlu olan cezasını çeksin. Çeksin ki bir daha canlarımız gitmesin.” diye konuştu.

Birlik Sağlık Sen olarak bu mücadelede doğrunun, hakkın emeğin yanında olmaya devam edeceklerini söyleyen Doğruyol, "Kentte hiçbir hastane faaliyet göstermez iken, üstelik çalışanlarımızın ve vatandaşlarımızın hayatını kaybettiği hastanelerin yıkım kararı varken faaliyette tutulmasına vesile olan İl Sağlık müdürünün, Hataylıların İl Sağlık Müdürüne en çok ihtiyaçlarının olduğu dönemde, Milletvekilliği adaylığı için İl Sağlık Müdürlüğünden istifa etmesine kim nasıl izah edebilir ki? Bizler mücadele ederken, Hatay sağlık sen başkanı Mustafa Tekgüzel'in yaptığımız mücadeleye karşı "acıyı siyasete karıştırmayın. Çamur at izi kalsın" gibi cümleler kurması asla ve asla kabul edilemez." dedi.

Hibya Haber Ajansı