news-details

Teknogirişim GSYF 2020 yılına iki yeni yatırımla başladı

Visiomex ve Oo-Kuma aldığı yatırımı, ürün yelpazesinin artırılması ve yeni pazarlara açılmak için kullanacak.

 

Türkiye’nin öncü katılım finans kuruluşlarından Kuveyt Türk’ün yüzde 100 iştiraki olarak yatırım fonlarının kurulumu ve yönetimi hizmeti veren KT Portföy Yönetimi A.Ş., teknoloji odaklı şirketlere erken aşama yatırım gerçekleştirmek amacıyla kurulan Teknogirişim Girişim Sermayesi Yatırım Fonu (GSYF) ile teknoloji odaklı girişimlere yatırım yapmaya devam ediyor. Bu kapsamda Teknogirişim GSYF, yapay görme temelli kalite kontrol ürünleri üreten Visiomex ile 3 boyutlu yazıcı ve sarf malzemeleri üreten Oo-Kuma girişimlerine yatırım yaptı. KT Portföy yetkililerinin yanı sıra Visiomex ve Oo-Kuma girişimcilerinin katılımıyla düzenlenen törenle şirketler arasında yatırım sözleşmesi imzalandı.

 

Visiomex global pazarı hedefliyor

Teknogirişim GSYF’in devam eden yatırımlarının 2020 yılındaki ilk girişimlerinden olan Visiomex, üretim sektörüne yönelik yapay zekâ biliminin alt başlıklarından olan yapay görme temelli kalite kontrol ürünleri geliştiriyor. Visiomex’in yönetim ekibinde Hüseyin Alemdar, Adem Alemdar ve Kağan Tonyukuk Fikri yer alıyor. Visiomex’in özellikle otomotiv ve beyaz eşya pazarında ana sanayi ve yan sanayinin ürettiği parçaların görsel kontroller, varlık-yokluk kontrolü, geometrik ölçümler, renk ayırma ve konumlandırma gibi kontrolleri yüksek hassasiyetle yapabilen ürünleri bulunuyor. Ayrıca smart desk, smart kiosk, plastik enjeksiyon kalıp koruma sistemi ve serigrafi kontrol gibi ürünleriyle Visiomex, sektörün çözülmesi zor ve iddialı birçok projesinde hem yerel hem de global pazarlara hitap ediyor. Visiomex, Teknogirişim GSYF’den aldığı yatırımı, ürün yelpazesinin artırılması ve yeni pazarlara açılmak için değerlendirecek.

 

Oo-Kuma’nın hedefi sektörde ana oyuncu olmak

Teknogirişim GSYF’den yatırım alan Oo-Kuma ise 3 boyutlu yazıcı teknolojileri için dünya pazarına hizmet eden yüksek kaliteli, güvenilir ve geniş ürün yelpazesine sahip makina, malzeme ve yazılım üretiyor. Oo-Kuma, Arda Kocaman ve Gökhan Gönültaş tarafından yönetiliyor. İTÜ Teknokent bünyesinde araştırma geliştirme faaliyetlerini sürdüren ve nitelikli ekibiyle büyüyen Oo-Kuma, geliştirdiği çözümleri kendine ait üretim tesisinde seri şekilde imal ederek kullanıcılarına ulaştırıyor. Oo-Kuma, sektöründe ana oyuncu olmayı hedefleyerek kullanıcılarının 3 boyutlu yazıcı teknolojilerindeki her türlü ihtiyacını karşılamak için yatırımlarına ara vermeden devam ediyor. Oo-Kuma da Teknogirişim GSYF’den aldığı yatırımı, ürün yelpazesini geliştirmek ve yeni pazarlara açılmak için değerlendirecek.

 

KT Portföy Yönetmi A.Ş Hakkında

Kuveyt Türk Katılım Bankası A.Ş.’nin %100 iştiraki olan KT Portföy Yönetimi A.Ş, Türkiye’de bir katılım bankası tarafından kurulmuş ilk portföy yönetim şirketidir. 2019 yıl sonu itibariyle yönettiği fon büyüklüğü 4,5 Milyar TL’ye ulaşmış ve sektöründeki 52 portföy yönetim şirketi içerisinde fon büyüklüğüne göre 11. sırada yer almaktadır.

Seçkin finansal ürün ve hizmetlerini etkin bir biçimde tasarruf sahipleri ve yatırımcılarla buluşturan Kuveyt Türk Katılım Bankası sermaye piyasalarındaki öncülüğünü teknoloji-inovasyon çalışmaları ve dijital dönüşüm yolunda attığı adımlarla sürdürmektedir. Türkiye’de bir finans kuruluşu tarafından hayata geçirilen ilk Ar-Ge merkezini 2010 yılında kuran Kuveyt Türk, bugün Türkiye’de üç Ar-Ge merkezine sahip tek finans kuruluşu unvanına sahiptir. Ar-Ge merkezinde geliştirilen projeler arasında, video görüşme ile self servis işlemlerin bir arada yapılabildiği XTM gibi dünyada bir ilk olan projeler de yer almaktadır. Kuveyt Türk, teknoloji odaklı ve ölçeklenebilir iş fikirlerinin ülke ekonomisine kazandırılması amacıyla 2017 ylında Lonca Girişimcilik Merkezi’ni kurmuştur. Lonca Girişimcilik Merkezi, teknoloji ve FinTech alanındaki bilgi, birikim ve deneyimlerin eğitim, mentorluk, kuluçka, hibe ve Ar-Ge hizmetleri ile birlikte girişimcilere aktarıldığı bir merkez olarak kapsam alanını ve etkinliğini hızla artırmaktadır.


Hibya Haber Ajansı