news-details

Başkan Yüce, Sakarya İpekyolu Derneği’nin açılış kongresine katıldı

Derneğin kurucu başkanı olan Fatih Kıcır ile görüşen Başkan Yüce, Sakarya’nın yarınları için yürütülecek her türlü girişimin destekçisi olduklarını ifade etti.

Kongrede ayrıca AK Parti Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek, CHP Milletvekili Engin Özkoç, AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Ali İnci, AK Parti İl Başkanı Yunus Tever, AK Parti Sakarya Kadın Kolları Başkanı Yasemin Turan, Sakarya’da faaliyet gösteren siyasi partilerin temsilcileri, STK temsilcileri ve dernek üyeleri yer aldı.

Başkan Yüce, İpek Yolu'nun tarihsel ve kültürel gelişimini değinerek,  “Farklı medeniyetlerin, kültürlerin, siyasi olayların, dil ve dinlere sahip milletlerin, aynı anda üç farklı ırktan insanların yaşadığı coğrafyaları birbirine bağlayan Çin ile Bizans’ı birleştiren büyük ticaret yolu, en aktif döneminde bizlerin elindeydi. Tarihin en eski ve en uzun karayolu özelliğinde olan, İpek Yolu'nun güzergahında Sakarya’mızda bulunuyordu. Sakarya, tarih boyunca İpek Yolu içinde ticaretin de merkezi olmuştur ve olmaya devam edecektir.” ifadelerini kullandı.

Başkan Yüce, ayrıca derneğin ilk üyelerinden biri oldu ve salonda üyelik kaydı için imza attı. Program fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Hibya Haber Ajansı