news-details

Yıldız Teknopark’ın girişimi Insurtech HUB, sigorta start-up’larını global arenaya açıyor

Türkiye’nin en başarılı teknoparkı Yıldız Teknopark tarafından 2019’da hayata geçirilen ve sigorta sektöründeki start-up’ları desteklemek üzere kurulan Insurtech HUB, yeni girişimlerin iş geliştirmeden yatırım süreçlerine kadar birçok alanda global pazara entegre olmaları için çalışmalarını hızlandırdı. Geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen Global Insurtech Zirvesi ile 50’den fazla ülkeden 350’den fazla katılımcıyı buluşturan Insurtech HUB, bu yıl 50’ye yakın sigorta start-up’ına destek vermeye hazırlanıyor.

 

26.02.2020, İstanbul

Türkiye’nin en başarılı teknoparkı olan Yıldız Teknopark, akademik destek ve iş geliştirme konularında sigorta sektörü start-uplarını desteklemek üzere yapılandırdığı Insurtech HUB inisiyatifiyle yeni girişimlere katkı sunmaya devam ediyor.

 

Yıldız Teknopark, Türkiye’deki ilk sigorta kümelenme çalışması olan Insurtech HUB ekosistemi ile start-up’ların sigorta sektöründe etkin bir yer edinmesini amaçlıyor. Yıldız Teknopark bu inisiyatif kapsamında girişimcilerin yatırım ve iş geliştirme alanlarında kendilerini geliştirmelerini ve global açılım sağlamalarını da hedefliyor.

 

Sigorta sektörüne global iş birliği fırsatları

2019 yılında 20 üye ve 7 start-up’ın katılımıyla, toplamda 30’a yakın start-up ile etkin bir çalışma yürüten Insurtech HUB ekosistemi, Yıldız Teknopark iş birliğiyle, Global Insurtech Zirvesi’nin ilkini düzenlemişti. Bu etkinlik ile 50’den fazla ülkeden 350’den fazla üst düzey yönetici, yatırımcı ve start-up sigorta şirketini bir araya getiren InsurTech Hub, etkinliğin ikincisini 21-22 Nisan 2020 tarihleri arasında Radisson Blu Otel Vadi İstanbul’da gerçekleştirecek. Zirvenin, katılımcılara global alanda iş birliği fırsatları yaratması hedefleniyor.

 

2020 yılında 50’yi aşkın start-up desteği

Girişimcilik ve Insurtech HUB ekosisteminin çalışmaları ve 2020 hedeflerine ilişkin bilgi veren Yıldız Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Mesut Güner, “Ülkemizde 2009 yılından bu yana girişimcilere verilen teşviklerin toplam tutarı 25 milyar dolar. Yeni yatırımlarla birlikte ekosistemdeki startup’lara yıl bazında ortalama 200 milyon dolarlık yatırım yapılıyor. Girişimcilik ekosisteminde farklı alanlarda kurulan merkezler de sektörün büyümesine katkı sunuyor. Bu kapsamda Yıldız Teknopark ortaklığıyla kurulan ve sigorta sektöründe girişimciler ile yatırımcılar arasında köprü görevi gören Insurtech HUB, şimdiye dek Türkiye’de 30’a yakın sigorta start-up’ını destekledi. 2020 yılı sonuna kadar bu sayının 50’yi aşmasını hedefliyoruz. Bu ekosistemde var olmayı amaçlayan, sigortacılık sektörüne yeni teknoloji ve inovasyon çalışmaları sunacak tüm girişimcileri Yıldız Teknopark’a davet ediyoruz” dedi.

 

Dijital sigortacılık ve globalleşme odaklı strateji

Insurtech HUB Yönetim Kurulu Başkanı ve Yıldız Kuluçka Juri Üyesi Fatih Acer ise 2020 yılı için belirlenen vizyon doğrultusunda Insurtech HUB’ın, tamamen dijital sigortacılık ve globalleşme odaklı stratejiler yürüteceğini kaydetti. Acer, “Ülkemiz sigorta sektöründe dijitalleşmeyi hızlandırarak daha fazla start-up’ı desteklemek ve onları global pazara hazırlamak istiyoruz. Bu bağlamda, dünyada 11 Insurtech HUB’ın toplandığı Global Insurtech Alliance gibi bir yapının üyesi olmak ve bu süreçte Yıldız Teknopark’ın desteğine sahip olmak bize büyük bir avantaj sağlıyor. Biz de bu avantajı Insurtech start-up’ları ile paylaşmak istiyoruz. Bu hedefler doğrultusunda üyelerimize özel aylık buluşmaları, yuvarlak masa toplantıları düzenliyoruz. Bunun yanı sıra her yıl Global Insurtech Zirvesi’ni organize etmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

 

Yıldız Teknopark Hakkında

2009 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü’nde kurulan ve sürdürülebilir gelişim ilkesi doğrultusunda büyümeye devam eden Yıldız Teknopark, 2014 yılı sonunda faaliyete başlayan 23 bin 500 metrekarelik İkitelli Yerleşkesi’nin de hizmete girmesiyle bugün 148 bin metrekarelik alanda hizmet vermektedir. Yıldız Teknopark, yazılım, bilişim ve iletişim teknolojileri, telekomünikasyon, elektronik, ilaç, makine ve teçhizat imalatı, kimya, havacılık, enerji, savunma sanayi, inşaat ve gıda gibi birçok sektörde Ar-Ge çalışmalarını yürüten 441 firmaya ve 7 binden fazla kalifiye Ar-Ge personeline ev sahipliği yapmaktadır. Türkiye’nin Sigortacılık Dikeyinde ilk Kuluçka Merkezi Yıldız Teknopark’ta kurulmuştur. Yıldız Teknopark, yeni fikirlerin değer oluşturan çıktılara dönüşme sürecinin bütün aşamalarında yer alan uluslararası bir iş birliği merkezi olma vizyonuyla çalışmalarına devam etmektedir. Yıldız Teknopark Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın hazırladığı Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Performans Endeksi sonuçlarına göre, 2018 genel sıralamasında, Tüm Teknoloji Geliştirme Bölgeleri arasında Türkiye’nin en başarılı Teknopark’ı seçildi

Insurtech HUB hakkında:

Türkiye’de insurtech girişimlerine ve Sigorta inovasyonlarına adanmış bir merkez olan InsurTech Hub, 2019 Ocak ayında kuruldu ve faaliyetlerine Türkiye’nin en büyük kuluçka merkezi olan Yıldız Kuluçka’da başladı. Insurtech, sigorta ve teknoloji kelimelerinin bir birleşimidir ve Fintech'ten dikey olarak ortaya çıkmıştır. Insurtech, sigorta şirketleri tarafından kullanılan geleneksel yöntemleri yıkmak için çok sayıda çözüm sağlayabilir. Bu çözümlerin çoğu işletme maliyetlerini düşürür ve müşteri deneyimlerini geliştirir. Insurtech'teki üç baskın teknoloji türü Yapay Zeka (AI), Nesnelerin İnterneti (IOT) ve Blockchain'dir. Insurtech Hub; sigorta şirketlerine, sigorta acentelerine, reasürans brokerlerine, asistans şirketlerine ve diğer ilgili hizmet şirketlerine insurtech çözümleri ile nasıl fayda sağlayabilecekleri konusundaki farkındalığı artırmayı hedefliyor. Üyelik sistemi ile faaliyet gösteriyor; aylık meet-uplar, yuvarlak masa toplantıları ve yıllık zirveler düzenliyor. Üyeleri: AcerPro Bilişim,Aon Broker’lık, Axa Sigorta,Bereket Sigorta, CGM, Cigna Finans, Dinkal, Etiya, Garanti Emeklilik, Groupama, Koalay, Mapfre Sigorta, Metlife Emeklilik ve Hayat, Neova Sigorta, Nart, Tamamlayıcı Sağlık, Tamoniki.com, Tazi, Unico Sigorta, Vakıf Emeklilik, Yokaya.


Hibya Haber Ajansı