news-details

Emtia & FX Vadeli Kontratları (Futures)

Alman mahkemelerinin varlık alımlarına dair beliinrttiği görüş sonrası satış baskısına uğrayan Euro bugün yatay seyirle güne başladı.1.08 bandının hemen altında açılış yapan parite ABD açılışına kadar 1,078-1.0810 bandında işlem gördü. USD’ye olan talep 1,0770 altına harekete neden olsa da, öğleden sonra USD endeksine gelen satış sonrası yön terse döndü. 1,0835’e yükselen parite günü 1,0830 bölgesinde noktaladı ve üç günlük düşüş seyrini sonlandırdı.

Spot altın dün yaşadığı satışı bugün tersine çevirdi, bugün Asya açılışında kısa süreli $1,680 seviyesinin altına çekilen altın ABD açılışı öncesine kadar $1,685’e yükseldi. ABD’de açıklanan olumsuz işsizlik başvurularının yanı sıra, Fed’in negatif faizlere yöneleceğine dair beklentilerle fiyatlanan kısa vade ABD tahvilleri altında alımları hızlandırarak altının $1,722’ye kadar primlenmesinde etkili oldu. Kapanışı gün içi zirvelerde yapan altın son beş sansta dördüncü kazanımını gerçekleştirdi.

Son birkaç seansı pozitif tonda geçiren petrol dün yaşanan satışların ardından bugün yön konusunda kararsız seyir izleyerek güne başladı. Haziran vade WTI petrol $24 bölgesinde açılış yaparken, gün ortasına kadar izlenen yatay seyir Suudi Arabistan’ın petrol satış fiyatını yukarı çekmesi sonrası yükselişe döndü. $26.75’e kadar yükselen fiyatlar ABD seansında kar satışları sonrası yönünü terse çevirerek $22.95’e kadar geriledi. Günü $23.30 bölgesinde noktalayan petrol 3,4% değer kaybederken, son iki seansı da ekside noktaladı.


Kaynak:İş Yatırım
Hibya Haber Ajansı