news-details

BT operasyonlarını sadeleştirerek maliyetleri düşürüyor

Nutanix, global kriz döneminde müşterilerin BT operasyonlarını sadeleştirmesine yardımcı olacak yeni otomasyon özellikleri duyurdu.

 

Kurumsal bulut bilişim sektörünün liderlerinden Nutanix (NASDAQ: NTNX), dijital iş akışı alanında lider ServiceNow ile entegrasyonu genişlettiğini duyurdu. Ayrıca Nutanix’in uygulama otomasyonu ve yönetim çözümü Nutanix Calm’a da yeni özellikler eklendi. Global kriz döneminde BT operasyonlarını sadeleştirip maliyetleri düşürmek isteyen müşteriler, bu yeni özellikler sayesinde altyapı, uygulama ve bulut yönetimini otomatik hale getirebilecekler.

 

“BT ekipleri uzaktan çalışma çözümleri sunmaya odaklanmışken, zaman ve kaynak sıkıntısı çektiklerinden şirkete daha geniş kapsamlı destek vermekte zorluk yaşayabiliyor.” diyen Nutanix CTO’su Rajiv Mirani, sözlerine şöyle devam etti: “ServiceNow entegrasyonunun güçlenmesi ve Nutanix’in geniş otomasyon çözümleriyle birlikte BT ekipleri bulut altyapısının ve uygulamaların günlük yönetim işleri için daha az süreye ihtiyaç duyacak. Böylece şirketin öncelikli işlerine destek verebilecekler.”

 

Tekrar eden operasyonların otomatik hale getirilmesiyle hem maliyetten tasarruf etmek hem de daha hızlı çalışmak mümkünken BT departmanlarında işlemler halen sıklıkla manuel olarak yapılıyor. 2024 yılına gelindiğinde, yeniden tasarlanan operasyonel süreçlerle hiper otomasyon teknolojilerini birleştiren kurumların çalışma maliyetlerini %30 düşürmesi bekleniyor. Mevcut global kriz durumunun bu geçişi hızlandıracağı da öngörülüyor. PwC tarafından yapılan bir ankete göre, kurumların %62’si maliyetleri sabit tutmaya çalışırken, %54’ü ise global salgının iş operasyonlarına yaptığı önemli etkiden endişe duyuyor.

 

Nutanix, otomasyonu sadeleştirerek her düzeyden BT profesyonelinin erişimine sunmayı hedefliyor. Nutanix ile, BT uzmanları günlük operasyonları sadeleştirmek için kolayca tetikleyiciler ve otomatik aksiyonlar oluşturabiliyor.ServiceNow gibi önde gelen otomasyon çözümleriyle entegrasyon sayesinde, Nutanix müşterileri iş akışlarını sadeleştirmek için mevcut BT biletleme sistemlerini entegre ederek bulut ve uygulama yönetimini daha kolay hale getirebiliyor. Nutanix, yeni eklenen ürün özellikleriyle müşterilerine otomasyon ve maliyet kontrolü konusunda daha çok yardımcı olmayı hedefliyor.

 

Nutanix, BT ekiplerine daha fazla olanak sağlamak için operasyonları sadeleştiren güçlü entegrasyonlar ve ürün özellikleri duyurdu. Bu özelliklerin başında şunlar geliyor:

  • Sadeleştirilmiş Uygulama Yönetimi: Nutanix Calm 3.0 yeni özelliklerin yanı sıra ServiceNow ile daha güçlü entegrasyon sunuyor. Müşteriler şimdi yenilemeler, yamalar, genişleme paketleri ve daha fazlasının dahil olduğu uygulama yaşam döngülerini otomatik hale getirirken ServiceNow’ın onay akışı ve denetim becerilerinden de yararlanabiliyor. Ayrıca, parolaları merkezi CyberArc kasasında saklayarak özellikle devlet ve kurumsal şirketler için büyük önem taşıyan güvenliği de artırmak mümkün oluyor. Calm 3.0, güçlendirilen entegrasyonun yanı sıra BT ekiplerinin kurumdaki hibrit bulut altyapısı üzerinde iş yüklerini kolaylıkla otomatik hale getirmesini sağlıyor. Bununla birlikte Calm şablonları yazmak için Python tabanlı bir belirli alana özel dil (DSL) ile Kod Olarak Altyapı (IaC) sunuluyor. Calm DSL, Calm UI’ın tüm zengin özelliklerinin yanı sıra insan tarafından okunabilmenin avantajını da sunuyor. En karmaşık uygulama senaryolarında bile kullanılabilen sürün kontrollü kodlardan da yararlanılabiliyor.
  • Sadeleştirilmiş Altyapı Yönetimi: Daha önceden sunulan ServiceNow entegrasyonuna ek olarak, Nutanix Prism Pro müşterileri şimdi uyarılara ve vakalara doğrudan ServiceNow portalı üzerinden erişebiliyor. Örneğin, müşteriler ServiceNow’da yalnızca otomatik oluşturulan biletlerle altyapı kesintilerini ve sorunları takip etmekle kalmıyor, bunları hemen biletleme sisteminin içinde çözebiliyor. Otomasyonu tetiklemek için üçüncü taraf uygulamaları ekleme olanağı sunularak, müşterilerin uçtan uca BT hizmet yönetimi süreci oluşturması sağlanıyor.
  • Bulut Yönetiminin Sadeleştirilmesi ve Maliyet Optimizasyonu: ServiceNow entegrasyonunun genişletilmesiyle, müşteriler maliyet optimizasyonunu ve güvenlik çalışmalarını sadeleştirebilecek. Bununla birlikte açık buluta bağlılıklarını da artırabilecekler. Örneğin, genelde bütçenin aşılmasına neden olan istenmeyen açık bulut kullanımını kısıtlama imkanına sahip olacaklar. Bu çözümle müşteriler, Nutanix Xi Beam’in maliyet ve güvenlik optimizasyonu tavsiyelerini mevcut ServiceNow iş yüklerine otomatik olarak çekebilecek. Maliyet tasarrufu tavsiyeleri ve güvenlik açığı uyarılarına ilişkin otomatik biletler oluşturarak bunları ilgili kişiye atama olanağına sahip olacaklar.

“Dünya genelindeki mevcut durumda, şirketler operasyonları ve maliyetleri optimize etmek için yeni yollar ararken BT otomasyon çözümlerine yönelik talebin artacağı tahmin ediliyor.” diyen ServiceNow UNVAN İSİM, sözlerine şöyle devam etti: “Güçlendirilen entegrasyonla birlikte müşterilerin Nutanix otomasyon çözümlerinin zengin özelliklerini doğrudan ServiceNow portalı üzerinden kullanarak altyapı, uygulama ve bulut yönetimini daha da sadeleştirip otomatik hale getirebilmesini sağlıyoruz.”

 

Genişletilen ServiceNow entegrasyonları müşterilere sunulmaya başladı. Calm 3.0’ün geliştirilme süreci devam ediyor. Nutanix çözümleri hakkında daha fazla bilgi için www.nutanix.com adresini ziyaret edin.


Hibya Haber Ajansı