news-details

Aşkım Kapışmak: " Aşk acısını unutmak diye bir şey yok"

Yazar ve Davranış Bilimleri Uzmanı Aşkım Kapışmak Yönetim ve Kiralama Hizmetleri JLL Türkiye tarafından yapılan Kuzu Effect AVM’de düzenlenen Sevgililer Günü etkinliğinde Ankaralılar ile buluştu.

 

Sevgililer Günü’nde Ankara’da gerçekleştirdiği söyleşi ile dikkat çeken Aşkım Kapışmak aşka dair önemli konulara dikkat çekti. Aşkta davranışların aslında 2 yaşına kadar anneden alınan rollere bağlı olduğunu vurgulayan ünlü yazar, “2 yaşında kadar annenizden aldığınız davranışlar neler ise aşık olduğunuzda da o yaşa kadar üstlendiğiniz rolü uygulamaya başlarsınız. Anneniz sevgisini yeteri kadar göstermediyse bu rollere giremediğiniz için problemli aşkları yaşarsınız” dedi.

 

“Kriter varsa aşk yok”

 

Kalıpların ve kriterlerin aşkta yerinin olmadığının altını çizen Aşkım Kapışmak, “ Eğer size biri “Bu insanın neyine aşık oldun?” Sorusu sorduğunda ona maddeler sıralıyorsanız onu adı aşk değildir. “Neyine aşık oldun?” Sorunun cevabı “Bilmiyorum, tutuldum” olmalıdır” diye konuştu. Aşkın arayarak bulunamayacağını söyleyen Kapışmak, stresli ortamların aşkı tetiklediğine dikkat çekti.

 

“ Aşk acısını unutmak diye bir şey yok”

 

Kendisine en çok yöneltilen sorunun aşk acısının nasıl unutulur olduğunu söyleyen Kapışmak, “Aşk yüce ve muhteşemdir. Bir şeyde muhteşemlik varsa hem çeker hem tedirgin eder. İşte bu tezatlık ile aşk acısını unutmak diye bir şey yoktur” dedi.

 

Son olarak söyleşiye katılan konuklara aşıkken kendinizi kaybetmemelerini öneren ünlü davranış bilimci “Sizin ruhunuz çok kıymetli. Kendinizin yaralarınızı kendiniz sararsanız doğru ilişkiler kurabilirsiniz. Bedeninizi süslediğiniz kadar aklınızı da süsleyerek kendinizi geliştirin” nasihatinde bulundu.

 

Kuzu Effect AVM

 

Kuzu Grup’un Ankara Oran’da hizmete açtığı Kuzu Effect AVM, 35 bin metrekare kiralanabilir alanda 102 seçkin marka, kafe ve restoranlara ev sahipliği yapıyor. Eymir Gölü manzarasına sahip proje, Mimar Emre Arolat imzası taşıyor.

 


Hibya Haber Ajansı