news-details

Airbus İngiltere’den uzay alanında yenilikçi girişim

Airbus’ın da dahil olduğu İngiltere’nin Önde Gelen Uzay Endüstrisi Konsorsiyumu Gelecekteki Satcom Hizmetleri İçin Daha Fazla Kobi Katılımı Çağrısında Bulunuyor

 

  • Airbus, KBR, Leidos, Northrop Grumman ve QinetiQ, KOBİ'lerin ‘Açık İnovasyon - Uzay’ Girişimine katılmasını istiyor
  • Skynet İletişim Hizmetleri de dahil olmak üzere İngiltere için gelecekteki uzay alanında çözümler sunmak üzere İngiltere Hükümeti ile mevcut başarılı ortaklıkların geliştirilmesi
  • İngiltere’nin uzay sanayi kapsama alanını çeşitlendirmeye ve büyütmeye odaklanılması

İngiltere’nin uzay endüstrisi alanında lider şirketi Airbus, KBR, Leidos UK, Northrop Grumman ve QinetiQ ile ortak bir çalışmaya girerek gelecekte uzay alanındaki çözümlere yenilikçi bir bakış açışı sunmak için Açık İnovasyon – Uzay Girişimleri (Open Innovation – Space) platformunu kurdu. Platformun amacı, İngiltere'nin gelecekteki uydu iletişim hizmetlerine ve İngiltere genelinde yüksek önem taşıyan mesleklere ve büyüme yaratan uzay faaliyetlerine KOBİ'lerin katılımını daha da arttırmak olacak.

 

Uzay ve askeri uydu iletişim hizmetlerinde İngiltere lideri Airbus ile kendi alanlarında önde gelen savunma şirketlerini içeren konsorsiyum ortakları, kritik görev iletişim hizmetleri ve ilgili uzay, yer ve yönetim segmentlerinde geniş deneyime sahip. Geçmiş savunma hizmetleri performanslarında modernizasyonu kanıtlanmış konsorsiyum ortakları, hükümet ve ticari müşterilere hizmet vermek için halihazırda birçok KOBİ ile ilişki kuruyor. Açık İnovasyon- Uzay platformu, yeni çözümler ve fikirlerle potansiyel yatırımları genişleterek bölgesel iyileşmeyi hızlandırmak amacıyla KOBİ katılımını önemli ölçüde arttırmayı hedefliyor. İngiltere'nin dört bir yanından şirketlerin ekiple iletişim kurması için www.openinnovationspace.uk adlı özel portala katılması teşvik ediliyor.

 

Airbus Defense ve Space UK Genel Müdürü Richard Franklin ‘Uzay endüstrisi, İngiltere'nin ekonomik anlamda toparlanmasında giderek daha önemli ve görünür bir rol oynayacak ve sadece kritik ulusal altyapıyı değil, aynı zamanda hava tahmini ve uydu seyir sistemi gibi günlük hizmetleri de destekleyecek. Uzay hizmetleri ve uygulamaları genişlemeye ve herkesin hayatına daha fazla dokunmaya devam ettikçe, KOBİ'leri, İngiltere'nin uzay kabiliyetini ve endüstriyel uzmanlığını büyütmek için gelecekteki satcom hizmetlerinde nasıl daha fazla yenilik ve yeni düşünce yolları getirebileceğimizi görmek için bizimle daha fazla etkileşim kurmaya davet ediyoruz.’

 

Konsorsiyum ortakları, 50 yılı aşkın bir süredir İngiltere’nin savunma ve uzay sektörünün kalbinde yer almakta ve tüm uzay alanında önde gelen tasarım, üretim, sistemler ve hizmet kabiliyetlerini geliştirmektedir.

 

AIRBUS İngiltere, gelişmiş telekomünikasyon uydularının tasarımında ve üretiminde küresel bir lider olarak kabul edilmekte ve dünyadaki en karmaşık uzay bilimi ve keşif misyonları için güvenilir bir ana yüklenici niteliği taşımaktadır. Airbus, dünya çapındaki müşterilerine, Birleşik Krallık Silahlı Kuvvetleri ve NATO Müttefiklerinin desteği de dahil olmak üzere, dünya çapında 15 yıldan fazla bir süredir 7/24 hizmet veren Skynet askeri iletişim sistemini sunarak ve işleterek bir dizi uzay tabanlı hizmet sunmaktadır.

 

Konsorsiyum ortaklarının sunduğu hizmetleri arasında, savunma alanında bilgi teknolojisi sistemlerinin modernizasyon liderliğinin yanı sıra güvenilir araştırma sağlayıcıları, teknoloji danışmanlığı, ürün ve görev prova servisleri bulunmaktadır. Konsorsiyum; ABD, NATO, Five Eyes vb. müttefiklerle birlikte çalışabilirliği kanıtlamış yeteneklerle geleceğin vizyonunu paylaşmakta ve KOBİ katılımı ile İngiltere’nin endüstriyel kapsama alanını büyütme taahhüdünü üstlenmektedir.


Hibya Haber Ajansı