news-details

Koronavirüs dün 271 ölüm ile zirve yaptı

Koronavirüs salgınından dün (10 Mart) hayatını kaybedenlerin sayısı küresel olarak 271 kişi ile şimdiye kadarki zirveye ulaştı. Bundan önceki en yüksek rakam 228 kişi ile 8 Mart'taydı.

Bugün (11 Mart) sabah saatleri itibarıyla dünya çapında koronavirüs vakaları aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 120 ülkede görülürken, toplam 119.378 oldu. Yaşamını yitirenlerin toplamı ise 4.300'ü buldu.

 

İTALYA'DA BİR GÜNDE 168 ÖLÜM

Avrupa ve ABD’de de vaka sayılarında artış devam ediyor. İtalya'da koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 168 kişi artarak 631 oldu. Ülkede bir günde ölüm vakasının yüzde 30 artması endişeyi artırdı. Ülkede mevcut vaka sayısı 8 bin 514 olurken, ölenler ve iyileşenler de dâhil edildiğinde virüs bulaşan toplam kişi sayısı 10 bin 149 olarak kayıtlara geçti. 

ABD'de ise 4 Mart'ta sadece 100 olan koronavirüs vakası sayısı bu sabah itibariyle bini geçti. 35 eyalette koronavirüs vakası görülürken toplam vaka sayısı bin 20 olarak belirlendi. ABD'de şu ana kadar 30 kişi koronavirüs kaynaklı olarak yaşamını yitirdi. 

Bu arada Çin’de de son 24 saatte 22 kişi yaşamını yitirdi, 24 yeni vaka saptandı.

MERKEL: TEŞVİK PAKETİNE GEREK YOK

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in parlamenterler ile yaptığı toplantıya katılanların verdikleri bilgiye göre, Merkel koronavirüsün etkileri ile başa çıkmak için şu anda bir ekonomik teşvik planına ihtiyaç olmadığını söyledi. Merkel ayrıca hükümetinin koronavirüs salgınına yanıt olarak klasik teşvik önlemlerinden ziyade sorun yaşayan şirketlere likidite sağlamaya öncelik vereceğini söyledi. 

CONTE, ECB'Yİ GÖREVE ÇAĞIRDI

İtalya Başbakanı Giuseppe Conte de, Avrupa Merkez Bankası'nı, Euro bölgesi ekonomisini koronavirüse karşı savunmak için sert adımlar atmaya çağırdı. 

Öte yandan, AB Komisyonu Başkanı Von der Leyen, Kovid-19'un meydana getirdiği ekonomik krizle mücadele etmek için 25 milyar avroluk AB yatırım fonu kuracaklarını açıkladı. 

PENCE ÜCRETLERDEN VERGİ İNDİRİMİNİ DOĞRULADI

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ise Trump yönetimini tarafından koronavirüs salgınının ekonomik etkilerinin hafifletilmesi için hazırlanmaka olan teşvik paketinde ücretlerden alınan vergide rahatlatma yer alacağını söyledi. Pence ayrıca, Başkan Trump'ın KOBİ'lerin çalışanlarına ücretli izin verebilmelerine yardım etmek istediğini ifade etti.


Hibya Haber Ajansı