news-details

​PepsiCo’dan son beş yılın en hızlı büyüme oranı

Tüm kategorilerde büyüme elde eden PepsiCo, en büyük 23 pazarında; yiyecekte yüzde 18 içecekte de yüzde 13 pazar payına ulaştı.

 

 

İstanbul, 19 Şubat 2020 – Dünyanın en büyük yiyecek ve içecek şirketlerinden PepsiCo, 2019 yılı finansal sonuçlarını açıkladı. Başarılı performansını sürdüren şirket, yüzde 4.5 organik büyüme sağlayarak, son beş yılın en hızlı büyüme oranını gerçekleştirdi. Gelişmekte olan pazarlarda yüzde 8, gelişmiş pazarlarda yüzde 3 organik gelir artışı sağlayan şirket, 2019 yılı cirosunu 67 milyar dolar üzerine çıkardı.

 

2019 yılı finansal sonuçları hakkında değerlendirmede bulunan PepsiCo Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Ramon Laguarta, 2019 yılında oldukça başarılı bir performans sergilediklerini ama bundan daha da önemlisinin bunu nasıl başardıkları ve sürdürülebilir kıldıklarına dikkat çekti. Tüm alanlarda geniş tabanlı organik gelir artışı sağladıklarını belirten Ramon Laguarta, “Uzun vadeli büyüme için güçlü bir temel olması gerekiyor. Biz de “her yudumda ve her tadımda daha fazla gülümseme yaratma” misyonumuz doğrultusunda; sürdürülebilir, uzun vadeli büyüme için güçlü stratejiler uyguladık. Yıl boyunca 1 milyar doları aşan verimlilik tasarrufu sağladık. Tüketici analizleri, e-ticaret, analitik ve çok kanallı yeteneklerimizi geliştirmek başta olmak üzere birçok alanda yaptığımız yenilikçi uygulamalarla bu tasarrufu elde ettik. Bunun dışında kültürümüzü, değerlerimizi ve yeni davranışlar dizi olan PepsiCo Way ile çalışma yöntemlerimizi geliştirdik.

 

Özellikle sürdürülebilirlik stratejimizin bir parçası olarak “Daha İyi” bir şirket olma yolunda önemli adımlar attık. Ambalajımızdaki geri dönüştürülmüş içeriği artırma ve içecek portföyümüzde kullandığımız geri dönüştürülmemiş plastiği azaltma, yenilenebilir elektrik elde etme ve dünyadaki doğrudan operasyonlarımızda su verimliliğini artırma başta olmak üzere bu konuda birçok çalışma sürdürdük. Bu yıl sergilediğimiz bu performansı 2020’de de daha hızlı, daha güçlü ve daha iyi olarak geliştirmeye devam edeceğiz.

 

PepsiCo Hakkında

PepsiCo ürünleri, dünyanın dört bir yanındaki 200’den fazla ülke ve bölgede, tüketicilerimiz tarafından günde bir milyar kez, beğeniyle tüketiliyor. PepsiCo; Frito Lay, Gatorade, Pepsi Cola, Quaker ve Tropicana şirketlerinin sunduğu yiyecek ve içecek portföyü ile 2019 yılında 67 milyar doların üzerinde net gelir elde etti. PepsiCo’nun geniş yiyecek ve içecek ürün portföyü, her biri yıllık 1 milyar doları aşan perakende satışına sahip 23 ayrı markanın dâhil olduğu yüzlerce yiyecek ve içecek ürününü kapsıyor.

PepsiCo’nun Fayda Gözeterek Kazanmak vizyonunun kalbinde, Yiyecek ve İçecek Sektöründe Dünya Lideri Olmak yer alıyor. "Fayda Gözeterek Kazanmak", piyasada sürdürülebilir şekilde kazanma ve bu faydayı şirketimizin tüm alanlarına dâhil etme tutkumuzu yansıtıyor. Daha fazla bilgi için, www.pepsico.com.tr adresini ziyaret edin.

 


Hibya Haber Ajansı