news-details

Utopya Turizm'de koronavirüs önlemleri

Utopya Turizm İnşaat İşletmecilik Ticaret A.Ş'de, kronavirüs önlemleri alındı.

Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada, salgına sebep olan virüs ve etkileri hakkında çalışanlara detaylı bilgilendirme yapıldığı bildirildi.

Virüsten korunmak için alınması gereken çevresel ve kişisel tedbirlerin öneminin çalışanlara iletildiğinin ifade edildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Fiziki çalışma şartlarında sosyal mesafe dikkate alınarak gerekli düzenlemeler yapılmıştır. Tüm çalışma alanlarımızda gerekli dezenfektasyon ve temizlik işlemleri yapılmış, düzenli olarak da yapılmaya devam edilmektedir. Çalışanlarımızın zorunlu olmadıkça tüm seyahatleri iptal edilmiştir.
Yapılması gereken toplantıların mümkün olduğunca uzaktan erişim veya internet üzerinden online yapılmasına karar verilmiş, yüz yüze görüşmelerin en aza indirilmesi hedeflenmiştir. Risk grubunda bulunan personelimizin evden çalışabilmeleri için gerekli altyapı ve teknik destek sağlanmıştır. Personelimizin mesai saatleri, kendi sağlıkları ön planda tutularak bulundukları departmanın türüne göre dönüşümlü çalışma, evden çalışma veya 13.00 – 19.00 arası çalışma şeklinde düzenlenmiştir.''

Şirketin başlıca 2 ana faaliyet konusu bulunduğuna işaret edilen açıklamada, şu bilgiler paylaşıldı:

''Turizm faaliyetlerimizi gerçekleştirdiğimiz Alanya'da bulunan 5 yıldızlı Utopia World Hotel'in Adalı Otelcilik Turizm A.Ş'ye satışı son aşamaya gelmiş ve devir için gerekli onay süreci devam etmektedir. TC Cumhurbaşkanlığı makamı onayı sonrasında devir işlemi tamamlanacaktır.

Şirketimizin diğer faaliyet alanı enerji sektörüdür. Şirketimizin iştiraki olan 'Isparta Elektrik Üretim A.Ş'ye ait 4 MWh kurulu gücündeki Çukurçay Hidroelektrik Santrali otomasyon sistemi dahilinde üretimine 7/24 devam etmekte ve ürettiği elektrik enerjisini YEKDEM kapsamında 7.3 USD/Cent'den satmaktadır. Bugüne kadar alınan tedbirler çerçevesinde, şirketimiz faaliyetlerini etkileyen herhangi bir durum söz konusu olmamıştır.''


Hibya Haber Ajansı