news-details

Malatya Büyükşehir pastacılık kursuna katılanlar ev ekonomisine katkı sağlıyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Kernek Külliyesi ve Çiğdem Tozkoparan Kadın Kültür ve Spor Merkezi’nde gerçekleştirilen pastacılık kursuna katılarak meslek sahibi olan ev hanımları aynı zamanda ev ekonomilerine de katkıda bulunuyorlar.

Çiğdem Tozkoparan Kadın Kültür ve Spor Merkezi’nde gerçekleştirilen pasta kursu hakkında bilgiler veren Büyükşehir Belediyesi Sağlık Sosyal Hizmetleri Dairesi Kadın Aile Gençlik ve Spor Hizmetleri Şube Müdürü Hilal Yıldırım, ”Kernek Külliyesi ve Çiğdem Tozkoparan Kadın Kültür ve Spor Merkezi’nde pastacılık kurslarımız mevcut. Kurslarımızda yaklaşık 90 öğrenci şu an eğitim alıyor. Öğrencilerimiz hem boş zamanlarını değerlendiriyor hem de ev ekonomisine katkı sağlıyorlar. Bu kursumuza katılan öğrencilerimiz kurs sonunda alacakları belge ile ileriki zaman diliminde kendilerine iş yeri açma imkanı bulabilecekler” dedi.

Pastacılık kursu hakkında yapılan işlerle ilgili konuşan Gastronomi Eğitmen şefi Emine Özcan, “Gastronomi alanında başlatılan pastacılık kursundayız.  Pastacılık adına uygulamalı olarak tatlı ve tuzlu olmak üzere bütün pasta çeşitlerini yapıyoruz. Şimdiye kadar burada 60 civarında kursiyerimiz var ve hala kursa katılım talebi alıyoruz. Ben yenilebilir sanat diye tabir ediyorum bu işi. Pastalarımızın hepsi de güzel” şeklinde konuştu.

Kursiyerlerden Özge Şahin de tarih öğretmeni olduğunu söyleyerek, “Boş günlerimi kursa gelerek değerlendiriyorum. Bir şeyler öğrenip sertifika alacağım. Sınava girip ustalık belgesi aldıktan sonra emekli olunca kendime bir iş yeri açmayı planlıyorum” dedi.

Hibya Haber Ajansı