news-details

EUR/USD analizi

Almanya anayasa mahkemesinin AMB varlık alım programına yönelik kararı ardından İtalyan ve Alman tahvil faizleri arasındaki farkın iki haftadan beri ilk defa 250 baz puana yükselmesiyle birlikte piyasalardaki riskten kaçınma eğilimi Euro para birimi üzerinde baskı yaratıyor. Piyasalar, Almanya anayasa mahkemesinin, AMB’nin tahvil alım programını gerekçelendirmesini istediği kararına endişeyle tepki verdi. Karar, koronavirüsün yarattığı ekonomik hasarın ardından merkez bankasının Euro bölgesi ekonomisini destekleme planlarına ve Avrupa Birliği’nin devamına zarar verebilir.

Ayrıca makroekonomik veriler piyasaların aradığı morale destek olmadı. ADP Özel Sektör İstihdam Değişimi raporu, ABD’de özel sektör istihdamının Nisan ayında 20.2 milyon düştüğünü gösterdi. Bu tip olumsuz senaryoda yatırımcılar, Euro karşısında ABD Doları ya da Japon Yeni gibi güvenli liman para birimlerine yönelmesi paritenin zayıf seyrinde etken oldu.

Teknik olarak incelediğimizde, paritenin 1,0960 direnç seviyesi altında düşüş yönlü hareketine devam ettiği gözleniyor. Bugün 1,0840 seviyesinin altında hareketlerin devamı durumunda sırası ile 1,0750, 1,0720 ve 1,0650 seviyelerine doğru hareketler hız kazanma eğilimi gösterebilir. Paritenin 1.0750 trend desteğinde tutunması ile 1,0840 üzerine geçmeyi başarması durumunda yukarı yönlü tepki hareketinde artış oluşabilir. Bu durumda 1,0880, 1,0920 ve 1,0960 destek seviyeleri takibimizde olacak. Paritede yükselişlerin satış fırsatı olarak değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz

Kaynak:AHL Yatırım
Hibya Haber Ajansı