news-details

Emaar Square Residence’ta, güvenlik ve operasyonel verimlilik artıyor

Emaar Square Residence’ta, güvenlik ve operasyonel verimlilik artıyor

 

Emaar Square Residence, Sensormatic’in sunduğu asansör ve geçiş kontrol sistemi entegrasyonu sayesinde güvenliği en üst düzeye çıkarırken asansör bekleme ve katlara ulaşma süresini büyük ölçüde kısalttı.

 

 

Geleneksel ve seçkin yaşam tarzını bir araya getiren ve her biri 14 katlı 4 binadan oluşan Emaar Square Residence, hali hazırda kullandığı üç farklı geçiş kontrol sisteminin yönetiminde, her bir sistemin ayrı bağlantılar gerektirmesi nedeni ile yaşanan sıkıntıları aşmak ve bu sistemlerden daha verimli bir şekilde yararlanmak istiyordu. Bununla birlikte, çok katlı ve birden fazla binadan oluşan bu alanda bina yönetimlerinin, ziyaretçilerin, şirket çalışanlarının ve bina sakinlerinin karşı karşıya kaldıkları en önemli sıkıntılar arasında asansör kapasitesi ve bekleme süreleri yer alıyordu. Asansörlerin verimli bir şekilde yönetilememesi asansör bekleme ve katlara ulaşma süresinin artmasına neden oluyordu.

Kullandığı geçiş kontrol sistemini daha verimli bir hale getirmek için 25 yıllık bilgi birikimi, sektörel uzmanlığı ve özel çözümler geliştirebilmesi nedeniyle Sensormatic’i tercih eden Emaar Square Residence Yönetimi, “Daha önce özellikle verimlilik tarafında çeşitli sorunlar yaşıyorduk. Kontrol etmemiz gereken üç farklı sistem vardı. Şu an bu üç sistemi tek bir sistemmiş gibi yönetebiliyoruz. Ayrıca, Sensormatic’in kullandığımız asansörler için geliştirdiği Akıllı Asansör Entegrasyon çözümü sayesinde geçiş kontrol sistemini asansörlerle entegre ederek verimlilikle ilgili sorunları ortadan kaldırmakla kalmadık aynı zamanda bu durum elektrik ve bakım maliyetlerinde de tasarruf etmemizi sağladı” dedi.

Güvenlik en üst düzeye çıktı

Asansör ile entegre edilen geçiş kontrol sistemi sayesinde rezidans sakinleri, çalışanlar ve ziyaretçiler yetki seviyelerine göre sadece kendilerine izin verilen katlara çıkabiliyorlar. Böylece yetkisiz kişilerin katlar arasında geçişi engellenmiş oluyor. Konut binalarına yerleştirilen video izleme ekranları ile giriş yapan kişinin kart sahibi olup olmadığı da kontrol edilebiliyor. Başkasının kartını kullanarak girmeye çalışanlara anında müdahale edilebiliyor.

Yangın gibi herhangi bir acil durumda, özel olarak geliştirilen mobil tabletlere kart okutularak bina dışına çıkanların içeride bulunanlar listesinden çıkması sağlanıyor. Ayrıca olaydan 3 dakika öncesinde ve 8 dakika sonrasında şirket bazlı olarak bina içinde kalanların listelendiği birer rapor yetkili kişilerle paylaşılıyor. Böylece bina içinde tam olarak kaç kişi kaldığı görüntülenebiliyor.

Bina yönetimi kolaylaştı

Uygulanan entegrasyon sayesinde, daha önceleri tek tek manuel olarak hazırlanan tesis giriş çıkış raporları artık firma bazında otomatik olarak hazırlanıyor ve her ay düzenli olarak kiracıların belirlediği yetkililere e-posta ile gönderiliyor.

Binaya giren ve kartlarını okutan kişi sistem tarafından otomatik olarak belirli bir asansöre yönlendiriliyor. Bu sayede asansör kullanımı dengeleniyor ve bekleme süreleri kısalıyor. Sonuç olarak Emaar Square Residence hem zamandan tasarruf ediyor hem de operasyonel yükün büyük bölümünü hafifletiyor.


Hibya Haber Ajansı