news-details

İstanbul’da Sanat Günleri Başlıyor.

“Geleneksel Art Boya Sanat Günleri – 2020” etkinlikleri, bu yıl 29 Şubat – 1 Mart 2020 tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleşecektir.

Her yıl düzenli olarak yapılan etkinlik çerçevesinde, sanatın farklı dallarında workshoplar, atölye çalışmaları ve eğitim programları yer alacaktır.

Artboya Eğitim koordinatörü Neşe Köymen etkinlikle ilgili olarak yaptığı açıklamada, “ Katılımcılar için iki gün boyunca sürecek görsel bir şölen olacak. Her yıl daha büyük bir heyecanla ve yeni sanatçıların katılımıyla hazırlanıyoruz. Sanatseverler, birbirinden değerli sanatçıları izleme olanağı bulacak, malzeme kullanımı ve özellikleri hakkında bilgi alabilecekler. Fotoğraf meraklılarının ilgisini çekecek fotoğraf seminerleri, 1800’lü yılların fotoğraf baskı teknikleri, akrilik resim, akrilik doku, suluboya, panpastel, minyatür, tezhip, kaligrafi, sculpey polimer kil çalışması, botanik illüstrasyon, tezhip ve edirnekari gibi çok sayıda farklı etkinliğin izlenebileceği iki gün yaşayacak ve sanatın birleştirici gücünü hissedeceğiz hep birlikte” dedi.

Sanatla ilgili üretimi olan, sanatsal çalışmalar içinde olan herkes, etkinlikler süresince hem sanatçılardan hem de Art Boya yetkililerinden sanat malzemeleri ve teknikler hakkında detaylı bilgi alabilir, workshoplara ve atölye çalışmalarına katılabilir. Aşağıda belirtilen ve iki gün boyunca devam edecek olan workshopları izlemek ve Art boya sanat günlerine katılmak için önceden kayıt yaptırılması gerekmektedir.

Tahsin Aydoğmuş – Kutsal Bilgelik ve Kutsallığın Donduğu Kent isimli fotoğraf seminerleri

Kerim Suner – Albümen ve Tuz Baskı ile Cam Üzerine Baskı Eğitimi

Taner Alakuş – Minyatür Workshop

Erhan Olcay – Kaligrafi Workshop

Ebrar Şayan - Tezhip Workshop

Sait Günel – Akrilik ve Suluboya Workshop

Burhan Özer- Suluboya Workshop

Şebnem Altuntaş – Akrilik boya Workshop

Dilşad Atasoy – Akrilik Doku Workshop

Hülya Korkmaz Atölyesi– Botanik İllüstrasyon

Erdinç Arslan – Panpastel Workshop

Halil Teksöz – Edirnekari Workshop

Leyla Arsan – Sculpey Polimer Kil Workshop

Adres: The Green Park Hotel-Bostancı İçerenköy Mah. Manolya Sanayi Sok.No.36 Ataşehir/İstanbul

Etkinlik Katılım Kayıt için: (0216) 575 36 25 (dahili 18)

Kaynak:
Hibya Haber Ajansı