news-details

Donald Trump corona protestolarını kışkırtıyor

Dış Haberler, 18 Nisan (HİBYA) – ABD' de corona virüsüne karşı mücadele giderek poliztize olmaya başladı.

Kaliforniya Eyaleti'nde bir kaç yüz kişi sert kısıtlamalara karşı gösteri yaparken, Donald Trump'ta yayınladığı bir dizi Tweet ile bazı eyaletlerin "kurtarılması" gerektiğini söyleyerek protestoları körüklüyor.

Yerel siyasetçi Melissa Ackison, Ohio Columbus şehrinde düzenlenen protestoda kıstlamaları ''haddini aşmak'' olarak nitendirp öfkesini dile getirdi. Time dergisine göre protestocular eyaletlerin kimin evde kalıp kalmayacağına, yada hangi işin toplum yararına olduğuna karar veremiyeceğine savunuyorlar.

Benzer protestolar son günlerde Oklahoma, Michigan, Teksas ve Virginia eyaletlerinde de görülmüştü. Cuma günü de , yüzlerce kişi sosyal mesafe kurallarını ihlal ederek kısıtlamaları protesto etmek için Kaliforniya, Huntington Beach'te bir araya geldi.

Göstericilerin çoğunun karakteristik kırmızı şapka takan Trump taraftarları olduğu bildiriliyor. Trump'ın tümü Demokrat Valilerce yönetilen Minnesota, Michigan ve Virginia eyaletlerinin “kurtarılması” gerektiğini yazdığı bir dizi Twitter gönderisiyle göstericileri kışkırttığı değerlendirmesi yapılıyor.

Trump'ın kendisininde corona virüsüne karşı bir dizi kısıtlama getirmesine karşın, bu kıstlamaları protesto eden gösterileri destekler politka izlemesi Kasım ayında ülkede yapılacak olan başkanlık seçimlerine ve corona krizinin Trump'ın kampanya argümanlarından birisi olacağının işareti olarak görülüyor.

Trump' ın Cuma günkü Twitter paylaşımından sonra Washington eyaleti valisi Jay Inslee, Trump'ın "yasadışı ve tehlikeli davranışları teşvik ettiğin, ve milyonlarca insanı covid-19 riskine maruz bıraktığını'' söyledi..


Hibya Haber Ajansı