news-details

Uluslararası Piyasalar

• 22 Nisan Çarşamba günü Avrupa tarafında piyasaların takip edeceği tek önemli veri Euro Bölgesi tüketici güveni olacak, ABD tarafında ise MBA Mortgage başvuruları dışında önemli bir veri yok. Petrol tarafında yaşanan aşağı yönlü hareket endeksleri de baskılarken bugün açıklanacak olan stok verisi oldukça önemli olacak.

• İngiltere’de sabah beklentilerden daha olumlu açıklanan enflasyon verisi sonrasında 1.2330 seviyesine kadar yükselen GBPUSD paritesi kazanımlarının bir kısmını geri verdi ve 1.23 seviyesinin üzerinde tutunmaya çalışıyor. Parite 1.23 seviyesinin üzerinde tutunamazsa 1.2160 seviyesine kadar önemli bir destek öne çıkmıyor.

• İtalya’da başbakan Conte AB ile 50 milyar Euro’dan az olmayan yeni bir paket üzerinde çalıştıklarını açıklarken 4 Mayıs tarihinden itibaren kısıtlamaların kademeli olarak azaltılacağına dair haberler umut verici. EURUSD paritesi yatay hareketle 1.0865 seviyelerinden işlem görürken 1.09 ve 1.0965 seviyesinde bulunan 1 yıllık Fibonacci seviyesi önemli direnç noktaları konumunda.

• Avustralya’da Mart ayına ait perakende satışlar verisinin olumlu gelmesi sonrasında 0.6335 seviyesinden işlem gören AUDUSD paritesinde %0.8’e yakın prim söz konusu ve G10 para birimleri arasında dolara karşı en çok değer kazanan konumunda. Altın ise yaklaşık $5 primle $1690 seviyelerinden işlem görmekte

Kaynak: İş Yatırım
Hibya Haber Ajansı